Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 01:35 |

Radončić: SBBBiH će biti konstruktivna opozicija

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić  smatra da je izborni rezultat te stranke jako dobar, te da će SBBBiH biti konstruktivna opozicija  koja će dati značajan razvoj političkom životu Bosne i Hercegovine.

- Naša kampanja je ipak ostavila trag. Buduća vlasti ma ko bio u njoj, mora raditi  u najboljem interesu Bosne i Hercegovine,  mora harmonizirati odnose unutar Bošnjaka, međunacionalne, međuentitetske - istakao je Radončić noćas na konferenciji za medije.

Naglasio je da „rezultati za člana Predsjedništva BiH i svi drugi rezultati koji dođu za nas će biti vrlo diskutabilni“.

U tome očekuje reakciju državnog tužilaštva „jer je očigledno da CIKBiH ovakav kakav je postavljen, minimizira sve vrste zloupotreba koje su se dogodile“.

- Meni osobno, mojoj porodici, je veliko olakšanje da neću biti član Predsjedništva BiH jer ću moći da se posvetim razvoju Avaza, izgradnji  novog tornja koji će iznositi vjerovatno 200 metara  - naveo je Radončić.

Naglasio je da nakon što je tokom izborne kampanje obišao čitavu BiH, „rezultati ne samo Džaferovića, Bećirevića, ne odražavaju pravo stanje onoga što su birači htjeli, ali neka o tome odluči vrijeme“.

- Siguran sam da neće proći mnogo vremena, da će se glasači grdno pokajati  zato što su dali povjerenje tim strankama. Govorim o pravim glasačima a ne onima koji su dio manipulacije - zaključio je Radončić.

Zvaničan komentar Općih izbora u BiH će, zaključio je Radončić, dati kada budu objavljeni zvanični rezultati CIK-a BiH.

- Ono što mi znamo je da stranka  stoji dobro i ponosni smo što su naši kandidati na svim listama hrabro i  potpuno suvereno predstavljali ideje Saveza za bolju budućnost - zaključio je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić na konferenciji za medije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!