Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 09:42 |

U Ambasadi BiH u Australiji prvi put obavljeno glasanje za izbore u BiH

FENA Saopćenje

CANBERRA/SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Canberri je prvi puta u historiji obavljeno glasanje na zvaničnim izborima.

To je ujedno i najdaljnja geografska tačka od domovine na kojoj su ikada održani izbori u BiH. Dan izbora je na glasačkom mjestu protekao radon i bez incidenata. Izlaznost je bila solidnih 71.7 posto. Osim obavljanja čina glasanja, osoblje na čelu s ambasadorom Mirzom Hajrićem je u bašti Ambasade za građane BiH i njihove australske prijatelje organizovalo Dan otvorenih vrata na kojem je učestvovalo preko 300 ljudi.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su Hor Modra Rijeka, KUD Zambak iz Sidneja,   Sydney Sevdah bend i Maestro kantautor Edo Bilal.

- Ambasada im zahvaljuje na kvalitetnom učešću i druženju. Posebne zahvale upućujemo Mirsi Gariboviću i BH biznis klubu iz Sidneja na donaciji u hrani i piću čijom je prodajom skupljeno $1.600 koji su donirani FK Bossy, KUD Zambak i Bosanskoj etničkoj školi. Zahvale na pomoći u organizaciji i realizaciji upućujemo porodicama Enesa i Suade Smajović i Kasima i Agime Salagić, dragim prijateljima Ambasade.

Zahvaljujemo se i rukovodstvu ABHCA – Leppington i to Hasanu Alijagiću, Šahziji Đanić i Omeru Ayanu na radu na roštilju i ustupljenoj muzičkoj opremi a hvala i Husi Baliću iz Melburna koji je napravio sjajne banere za Ambasadu koje ćemo koristiti u ovakvim i sličnim prilikama - saopćeno je iz Ambasade BiH u Australiji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Plenković: HDZ treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Benčić: Možemo najviše narastao, još uvijek se HDZ može skinuti s vlasti

Grbin: Sutra počinju razgovori koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana