Bosna i Hercegovina     | 08.10.2018. 14:35 |

SDA i dalje u vodstvu za Skupštinu USK

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 8. oktobra (FENA) – Stranka demokratske akcije (SDA) je nakon 77, 3 posto obrađenih biračkih mjesta i dalje u vodstvu za Skupštinu Unsko-sanskog kantona (USK). Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas objavom preliminarnih rezultata potvrdila da je trenutno vodeća stranka u tom kantonu osvojila 20. 087 glasova ili 28,68 posto.

Na drugom mjestu je i dalje koalicija Stranke demokratske aktivnosti (A SDA) i Pomaka zajedno sa 17. 610 glasova, odnosno 25,14 posto od ukupnog broja prebrojanih glasačkih listića.

U odnosu na jutrošnje preliminarne rezultate, nepromijenjen je i poredak ostalih stranaka. Socijaldemokratska partija (SDP) do sada je osvojila 10,45, a Laburistička stranka 7,64 posto osvojenih glasova birača u USK-u. 

Na osnovu dosadašnjeg uzorka prebrojanih glasova, izborni prag u USK-u prelaze još četiri stranke. Savez za bolju budućnost sa 7,22 posto, Demokratska fronta sa 6,74, Nezavisni blok sa 4,49 i Naša stranka sa 3,61 posto od ukupnog broja prebrojanih glasova.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'