Regija     | 08.10.2018. 17:36 |

Đukanović: Papa će slijedeće godine posjetiti tri zemlje regije

FENA Ivana Banovic

PODGORICA, 8. listopada (FENA) - Papa Franjo namjerava posjeti Crnu Goru čime će pokazati uvažavanje prema ogromnom kapitalu koji ta zemlja ima, a to je kvaliteta međuvjerskog i međuetničkog sklada, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, nakon susreta s Papom u Vatikanu.

"Sveti Otac priopćio je svoju riješenost da u sklopu brige o regiji posjeti Crnu Goru. Kazao je da je za sljedeću godinu najavio posjet trima državama regije, ali da nema dileme da će nakon toga naći vremena da posjeti i Crnu Goru, i da na taj način pokaže uvažavanje prema ogromnom moralnom kapitalu koji Crna Gora ima, a to je kvaliteta multietničkog i multikulturnog sklada", poručio je Đukanović u izjavi za TVCG.  

Istaknuo je kako je papa Franjo pozdravio rezultate koje Crna Gora postiže u europskim integracijama, kao i doprinos koji daje u regiji.

"Zajedno smo ocijenili da se bilateralni odnosi održavaju na vrlo visokoj razini, o čemu svjedoče i frekventni susreti na najvišoj razini. Također smo izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena i rezidentna nuncijatura Vatikana u Crnoj Gori, što će vjerujemo, također doprinijeti daljem unapređenju međudržavnih odnosa Crne Gore i Vatikana", kazao je Đukanović. 

Kako je ranije priopćeno iz Đukanovićevog ureda, posjeta crnogorskog predsjednika Vatikanu potvrda je odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke povijesne korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o suradnji iz 1886.godine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Veleposlanik SAD-a u BiH u službenom posjetu Brčko distriktu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo