Regija     | 08.10.2018. 19:17 |

Predsjedavajući Predsjedništva SDA Sandžaka čestitao Izetbegoviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot uputio je čestitku predsjedniku SDA Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću povodom pobjede te stranke na jučerašnjim općim izborima u BiH, saopćeno je iz SDA Sandžaka.

- Podrška koju je Stranka demokratske akcije dobila na ovim izborima predstavlja valjan osnov za nastavak politike čiji je cilj da izgradi modernu, demokratsku, cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu, zasnovanu na vladavini prava, pravnoj sigurnosti, tržišnoj ekonomiji i konkurentnoj privredi.

- Cijenjeni predsjedniče Izetbegoviću, SDA Sandžaka, koja je od svog osnivanja do danas parlamentarna politička stranka na svim nivoima, zajedno sa SDA Bosne i Hercegovine, može biti ključni faktor u dijalogu Bosne i Srbije te dijalogu Srba i Bošnjaka - naveo je Hot.

Izborni uspjeh Stranke demokratske akcije oduševljeno je primljen među Bošnjacima u Sandžaku, dodao je on u čestitiki, "jer svaki uspjeh Bosne je i naš uspjeh, jer pobjedom SDA, pobijedila je u prvom redu Bosna i Hercegovina".

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'