Bosna i Hercegovina     | 09.10.2018. 11:55 |

Policijski pretres u nekadašnjem bihaćkom Đačkom domu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. oktobra (FENA) - Po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, 170 policijskih službenika izvršilo je pretres zgrade nekadašnjeg Đačkog doma u kojoj su trenutno smješteni migranti.

Cilj akcije je bio pronalazak predmeta koji potiču iz krivičnog djela, ili mogu poslužiti za njegovo izvršenje, a povod je bio sinoćnji događaj u Domu, kada je došlo do masovne tuče migranata prilikom podjele hrane.

-Jedno lice je povrijeđeno upotrebom hladnog oružja. Također, zaštitari su morali upotrijebiti sprejeve, kako bi odbili napad prema povrijeđenim migrantima, ali i kako bi zaštitili sebe. Prilikom vršenja uviđaja i obavljanja razgovora s migrantima, druga grupa migranata bacala je kamenje i druge predmete na policiju i migrante s kojima se obavljao razgovor - izjavila je glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Snežana Galić.

Potvrdila je i da su policijski službenici morali ispaliti četiri hica upozorenja, kako bi zaštitili svoje živote, nakon čega su se migranti povukli u zgradu nekadašnjeg Đačkog doma.

-Inače, do sukoba je došlo između dvije grupe migranata, Afganistanaca i Iranaca - dodala je Galić.

Iz MUP-a USK navode i da su, prema izjavama migranata iz Irana, upravo određena grupa Afganistanaca ti koji konstantno fizički maltretiraju ostale migrante u ovom gradu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana