Najave     | 10.10.2018. 10:41 |

Bh. inovatori na prestižnom inovatorskom događaju u Zagrebu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. listopada (FENA) - U četvrtak, 18. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvaraju se 16. međunarodna izložba inovacija ARCA i jubilarni 10. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA koji, po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove inovacija, na jedno mjesto dovode inovatore i istraživačke timove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.

Među brojnim domaćim i inozemnim inovatorima, svoje će inovacije i inovativne projekte predstaviti i inovatori članovi Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. Fikret Alić iz Tuzle predstavit će nano-feromagnetični fluidni filter, Borko Babalj iz Trebinja naočale bez okvira i krila, Sašenko Sadiković iz Ljubuškog sigurnosni grijač za vodu i vodilicu lanca – bez ulja.

Inovaciju sušara s rotirajućim posudama predstavit će Abdulah Smajlović iz Srebrnika, a ermos košnicu Dragan Spaić iz Trebinja, najavili su iz Udruge inovatora Hrvatske.

Središnje događanje ovogodišnje izložbe i sajma u Zagrebu je konferencija o pametnoj poljoprivredi. O upotrebi novih tehnologija i inovacija u poljoprivredi na konferenciji govorit će stručnjaci s Fakulteta elektrotehnike i računalstva sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla, stručnjaci iz poznatih tvrtki Agrivi, Skyfarm, iN2 i drugi.

Izložba i sajam bit će otvoreni do subote 20. listopada, kada će najboljim inovatorima i izlagačima biti dodijeljene nagrade. Posjet izložbi je besplatan za posjetitelje.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mladi inovatori sa tri projekta predstavljaju BiH na Olimpijadi genijalaca u New Yorku

Završena 20. međunarodna izložba inovacija ARCA

Nagrade za inovcije tuzlanskih naučnika na izložbi 'Arca' u Zagrebu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana