Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 11:10 |

HSPF: Komšićev izbor je neustavan, nelegalan i nelegitiman

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. listopada (FENA) - Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) sa sjedištem u Mostaru smatra kako su na nedjeljnim izborima grubo narušena temeljna demokratska načela, daytonska načela te načela i odredbe samog Ustava Bosne i Hercegovine.

U priopćenju za javnost spomenute udruge tvrdi se kako su održani izbori u potpunoj suprotnosti sa člankom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine te bi, shodno tomu, implementacija rezultata izbora bila "apsolutno nedopustiv napad na cjelokupni ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine".

"Svjesni ozbiljnosti situacije i možebitnih posljedica po konstitutivni status hrvatskog naroda, apeliramo na sve legitimne predstavnike hrvatskog naroda da ne kalkuliraju kada je u pitanju konstitutivnost i jednakopravnost hrvatskog naroda. Od legitimnih hrvatskih predstavnika zahtijevamo da ulože maksimalne napore da se ovo pitanje u što skorijem roku riješi jer je apsolutno neprihvatljivo da se izborna volja hrvatskog naroda pregazi po treći put, pogotovo kada je Ustavni sud nedvosmisleno odredio da je takav čin neustavan i protuzakonit", poručili su iz HSPF-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Međunarodni dan žena prava prilika za promicanje stvarne ravnopravnosti žena

Zavičajne udruge Hrvata BiH u Hrvatskoj pozivaju na veću sigurnost Hrvata u BiH

Zlatko Dalić uručio donacije s humanitarnog spektakla za livanjske udruge

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'