Ekonomija     | 10.10.2018. 16:12 |

Općina Novi Grad - Potpisani ugovori sa još 24 početnika u biznisu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović potpisao je ugovore za sufinansiranje troškova samostalnih poduzetnica/ka – početnika u biznisu, čime je Općina   podržala još 24 novoregistrirana početnika u biznisu.

Ova mjera je podrška poduzetnicima koji prvi put osnivaju biznise u vidu obrta, trgovinske radnje ili ugostiteljstva, a koji su registrirani na području ove općine. 

 - Već sada možemo reći da imamo u potpunosti realiziran plan u okviru kojeg smo početnike u biznisu podržali sredstvima u iznosu od 220.000 KM. To pokazuje da Općina Novi Grad Sarajevo, osim što je interesantna domaćim i stranim investitorima kao najveće lokalno tržište, gdje je u prethodnom periodu došlo do povećanja broja novozaposlenih i smanjenja nezaposlenih osoba, postaje na neki način i poduzetnička zona, gdje imamo dosta novootvorenih biznisa, onih koji se registriraju kao obrti, trgovina, ugostitelji i zanatlije - izjavio je Kahrović.

Dodao je da će u ovoj lokalnoj zajednici, po dosadašnjoj dinamici, ove godine biti podržano minimalno 100 novootvorenih biznisa, te da su u nadležnoj Općinskoj službi za privredu i lokalni ekonomski razvoj dosad registrirana 274 nova biznisa, start upa,  što je jedna od najboljih godina u poslijeratnom periodu kada je riječ o novim registracijama u općini Novi Grad, saopćeno je iz te općine.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grad financijski podržao deset biznis ideja mladih Konjičana

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Iz Budžeta BPK izdvojeno 161.400 KM za finansiranje projekata 32 neprofitne organizacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo