Servisne informacije

AMSBIH - Promet jutros bez smetnji i posebnih ograničenja

MOSTAR, 11. oktobra (FENA) - Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravase na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene)promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Visoko zbog izvođenja radova na mostu promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom (smjer Zenica - Sarajevo).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf  - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,

- M-5 ulaz u Ključ, Donji Vakuf - Travnik (Komar), Blažuj - Gromiljak (Gladno Polje i Kiseljak),

- M-14 Srbljani - Krupa,

- M-16.1 Klašnice - Prnjavor,

- M-18 Semizovac - Srednje, Olovo - Kladanj (Karaula),

- R-415a Šipovo - Baraći.

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Zbog radova na mostu preko rijeke Usore, obustavljen je promet na dionici R-474 Jelah - Piljužići. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila preko 7,5 t mogu koristiti pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

 Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. Zbog radova u Mostaru obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitak).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.

Zbog izvođenja radova u Crnoj Gori od 09:00 do 13:00 sati i od 15:00 do 18:00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA) E.F.