Bosna i Hercegovina     | 11.10.2018. 12:26 |

Sindikat uposlenih u srednjem obrazovanju BPK i dalje u štrajku upozorenja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 11. oktobra (FENA) - Članovi Kantonalnog sindikata uposlenih u srednjem obrazovanju Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde još uvijek svakodnevno održavaju štrajk upozorenja u trajanju od jednog školskog sata, potvrdio Feni Eldin Isanović, predsjednik KO Sindikata uposlenih u srednjem obrazovanju BPK-a.

On je podsjetio da je štrajk upozorenja počeo 2. oktobra, zbog neusvajanja Instrukcije o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata od strane Vlade BPK-a.

- Od početka štrajka upozorenja do danas nema nikakvih pomaka. Imali smo određene razgovore s resorim ministrom i premijerom, i dobili obećanje da će Instrukcija biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Vlade BPK koja bi se, po našim saznanjima, trebala održati sutra- kazao je Isanović.

Naglasio je da od toga da li će ona biti usvojena, zavise naredni koraci sindikata.

- S obzirom na to da je instrukcija usaglašena između ministarstva obrazovanja i sindikata, mislim da njeno usvajanje neće biti sporno. Mi smo tražili da njena primjena počne od 1. novembra, međutim u vladi tvrde da nema budžetskih sredstava. O tome smo spremni razgovarati ali bitno je da se instrukcija o platnim razredima i koeficijentima konačno usvoji i da se ispoštuje ono što je potpisano kolektivnim ugovorom – istakao je predsjednik KO Sindikata srednjeg obrazovanja BPK Goražde.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu