Bosna i Hercegovina     | 12.10.2018. 13:26 |

INA i Energopetrol partneri za sigurnost djece u saobraćaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - INA i Energopetrol partneri su u projektu namijenjenom za sigurnost djece u saobraćaju, a u suradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova na području Kantona Sarajevo realizirali su edukaciju učenika prvih razreda o sigurnosti u saobraćaju.

Cilj projekta bio je povećati broj educirane djece o važnosti poznavanja saobraćajnih pravila, znakova i ponašanja u prometu.

Edukacije su realizirane tokom septembra u pet osnovnih škola, a obuhvaćeno je 450 učenika koje su na zabavan i interaktivan način obučavali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Da bi poruka dospjela do što većeg broja vozača dodatno je provedena radio kampanja podizanja svijesti o obaveznom pridržravanju pravila saobraćajnih propisa i opreznoj vožnju, te podsjećanja da je brzina kretanja vozila u blizini škola i vrtića ograničena na najviše 40 km/h - saopćio je organizator.

INA i Energopetrol treću godinu provode aktivnosti u cilju podizanja svijesti o povećanju sigurnosti djece u saobraćaju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta