Bosna i Hercegovina     | 12.10.2018. 14:07 |

Prilikom zemljanih radova pronađene kosti i lubanja ljudskog porijekla

FENA Mario Loncar

LIVNO, 12. listopada (FENA) - Tijekom izvođenja zemljanih radova na lokaciji Zgona, pored Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Livnu, tijekom jučerašnjeg dana pronađene su kosti i lubanja, najvjerojatnije ljudskog porijekla.

Kako je za Fenu kazao direktor izvođača radova JP Livnoputevi Filip Milić, o tome su obaviješteni djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije, a pretpostavlja se da ostaci ljudskih kostiju potječu iz Drugog svjetskog rata.

Glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak potvrdio je da su djelatnici PU Livno izašli na mjesto događa te obavili očevid.

- Fotografirali smo i dokumentirali nalaz. Ljudski ostaci su izuzeti i zadržani u MUP-u do daljnjeg postupanja - dodao je Vrdoljak.

Prema riječima jednog od mještana Ive Dolića, na tom mjestu partizani su tijekom Drugog svjetskog rata strijeljali više od 200 Livnjaka, Hrvata i Bošnjaka, najviše iz naselja Priluka.

Mještani Priluke su kasnije pokopani u zajedničku grobnicu uz novu crkvu u Livnu, a žrtve koje nisu imale nikog da ih sahrani ostale su na Zgonima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'