Magazin     | 12.10.2018. 15:54 |

U osnovnim školama u Tomislavgradu obilježeni Dani kruha

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 12. listopada (FENA) - Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje - obilježio se danas u svim osnovnim školama koje djeluju na području općine Tomislavgrad.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica Osnovne škole Ivan Mažuranić u Tomislavgradu Milica Skočibušić, kroz obje smjene učenici svih razreda povodom ovog dana donijeli su slastice, kolače, razne vrste peciva koje su postavljene na jedan plato u školskom hodniku čime je predstavljena jedna svojevrsna tradicijska izložba.

Na izložbi su bili predstavljeni istaknuti likovni i literarni radovi učenika kao i učenički igrokaz, a po riječima ravnateljice ovom izložbom uprava škole nastoji djecu i učenike upoznati s nastajanjem kruha te im približiti narodne običaje, kao i poučiti ih o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage.

"Proteklih dana učenici od prvog do petog razreda imali su mogućnost posjetiti ovdašnje pekarne gdje su na licu mjesta vidjeli kako i na koji način se sprema kruh te razne vrste peciva", kazala je ravnateljica.

Završetkom blagoslova uslijedilo je darivanje i kušanje raznih dječjih specijaliteta, a polaznici Karitativne sekcije su s pecivima posjetili i darivali korisnike Staračkog doma u Tomislavgradu.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta