Bosna i Hercegovina     | 13.10.2018. 17:01 |

Premijer Herceg na svečanoj sjednici u povodu Dana Baranjske županije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. listopada (FENA) - U povodu Dana Baranjske županije, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)Nevenko Herceg prisustvovao je, na poziv predsjednika Skupštine te županije u Mađarskoj Zoltana Madarasa, svečanoj sjednici koja je održana u Pečuhu.

U pozdravnom obraćanju, predsjednik Herceg čestitao je Dan županije kazavši kako HNŽ u Baranjskoj županiji vidi prijatelja i pouzdanog partnera s kojim želi uspostaviti različne vidove suradnje, poglavito u područjima lokalne i regionalne javne uprave, infrastrukture, komunalnih usluga, prijevoza, zaštite okoliša, zdravstva, te športa i turizma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Iako mi u BiH još uvijek imamo mnogo prijepora, u jednom se ipak slažemo – želimo održiv gospodarski razvitak koji uvelike ovisi i o našoj spremnosti da i kroz ovakvu regionalnu suradnju stavimo naše potencijale u funkciju boljeg života svih građana. 

Na osobit način spomenuo bih moguću suradnju na području gospodarstva, za koju na obje prijateljske i partnerske strane,  postoje brojne mogućnosti i potencijali. Tu poglavito mislim na suradnju na području poljoprivrede i poduzetništva gdje, zbog naših komparativnih prednosti, u najkraćem roku, možemo polučiti konkretne rezultate, ali i na  turizam koji pruža iznimne, do sada malo iskorištene mogućnosti", kazao je Herceg.

Dodao je kako vjeruje da su građani Baranje i Mađarske upoznati s brojnim ljepotama i turističkim sadržajima Hercegovine, istakavši kako je za građane Hercegovačko-neretvanske županije prijateljska Mađarska već dugo jedna od zanimljivijih i privlačnijih turističkih destinacija koje posjećuju.

- Na nama je da dostignute turističke rezultate još više potaknemo te razmjenjujući iskustva i u tom području doprinosimo ukupnom razvitku naših županija. Taj razvitak teško možemo očekivati ukoliko njegovi nositelji ne budu mladi visokoobrazovani ljudi. Stoga sam posebno sretan uspostavljenom suradnjom Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Pečuhu i projektima koje planiraju zajednički provesti“, kazao je predsjednik Herceg.

Svečanoj sjednici nazočio je, uz ostale, i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Herceg s rukovodstvom mostarske HVIDRE

Herceg posjetio prvašiće mostarske OŠ A.B. Šimića

Herceg: Hrvati u BiH najsnažniji i jedini most Bosne i Hercegovine koji je spaja s EU

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom