Kultura     | 14.10.2018. 13:09 |

TFF - Večeras u Narodnom pozorištu Tuzla film 'Meso' Saše Hajdukovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Na 7. Tuzla film festivalu (TFF), u okviru programa, svakog dana dešavaju se brojne projekcije filmova u pet različitih kategorija - dugometražni, kratki igrani, dokumentarni, animirani i future generation short films, dok je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli mjesto rezervisano za različite radionice vođene pod palicom vrhunskih profesionalaca u svome poslu.

Nakon sinošnje projekcije pobjedničkog filma na Pulskom festivalu "Mali" u režiji Antonia Nuića, a potom urnebesne komedije koja je  nasmijala sve posjetitelje, na večerašnjem repertoaru u 19.30 je projekcija filma "Meso" Saše Hajdukovića koja, prema riječima organizatora, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, saopćeno je iz TFF-a. 

Ljubitelji dokumentarnih filmova moći će uživati u njima od 16.15 kada slijedi "Kongres zaborava" Vladimira Paunovića, a potom u 18.15 film "Sestre" Zdenka Jurilja. Za ove projekcije dokumentarnih, kratkih, animiranih i future generation short films ulaz je besplatan.

U toku je i radionica sa studentima koju vodi popularni glumac i TV voditelj Tarik Filipović. U ponedjeljak, svjetski poznati animator, Darko Belevski u svom rodnom gradu će također održati radionicu u vezi sa animiranim filmom. Budući da je Belevski već dva puta nominovan za Oskara, a svoje radno iskustvo pored Mađarske nosi i sa Tajvana, Izraela, Danske i Luksemburga polaznike ove radionice koji se nađu ba Filozofskom fakultetu Univeziteta u Tuzli od 10.00 do 12.30 sati zasigurno očekuje nevjerovatno iskustvo, navodi se u saopćenju.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Film 'Indigo kristal' Luke Mihajlovića pobjednik 12. Tuzla Film Festivala

Film 'Balada' rediteljice Aide Begić pobjednik Tuzla Film Festivala

Otvoren 11. Tuzla Film Festival

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'