Bosna i Hercegovina     | 14.10.2018. 15:14 |

Deseta godišnjica od pogibije Zvonimira – Zvonka Slipčevića

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 14. oktobra (FENA) - Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), sportisti, motoristi, maratonci, građani Bihaća, još jednom su odali počast kolegi i prijatelju Zvonimiru - Zvonku Slipčeviću. Zvonko Slipčević poginuo je prije deset godina prilikom izvršavanja zadatka u Jedinici za podršku MUP -a USK, u 39. godini života.

Bio je istaknuti pripadnik Petog korpusa Armije RBiH, a onda jedan od najboljih specijallnih policajaca kojeg je MUP USK imao. Njegovi prijatelji i danas su podsjetili kako je bio vrstan sportista, ronilac, alpinista, poznavalac borilačkih vještina, vozač motora, koji je, po njihovim riječima, ipak od svega više volio svoj Bihać.

- Još u odbrambeno-oslobodilačkom ratu postao je legenda, bihaćki heroj, no i pored toga ostao je skroman i širokog srca. Zato i deset godina nakon njegove pogibije tugujemo, ali i podsjećamo na neviđenu čovječnost, sposobnost i hrabrost - rekao je Husein Kujundžić iz Moto kluba „Zvonko“.

Sportista i dugogodišnji Zvonkov kolega Jasmin Halilagić istakao je da se zapravo sugrađani pokušavaju sjećanjem zahvaliti za sve što je Zvonko napravio.

- Okupljamo se na godišnjicu njegovog preranog odlaska i šaljemo poruku mladima da se ovakav čovjek, borac i sportista ne zaboravi, jer će time znati cijeniti prave vrijednosti. To je naša najmanja gesta zahvalnosti i sjećanja na sve ono što je naš Zvonko uradio za Bihać - dodao je Halilagić.

Danas su saborci, kolege i prijatelji u Zvonkovu čast trčali, vozili motore i bicikla kroz grad, te još jednom uputili inicijativu da  jedna ulica u gradu Bihaću dobije ime ovog bihaćkog heroja.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Sindikat policije USK-a nezadovoljan odlukama resornog ministarstva i uvjetima rada

MUP-u USK donirana dva terenska vozila

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu