Ekonomija     | 15.10.2018. 07:34 |

'Tech Hosted by LANACO' konferencija u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Četvrta po redu konferencija "Tech Hosted by LANACO" bit će održana od 15. do 19. oktobra u Banjoj Luci.

Posjetioci će za vrijeme trajanja konferencije slušati o aktuelnostima iz oblasti Big Data, IoT, GDPR, E-government, Security, te brojnim drugim novitetima koje donose svjetski IT lideri i tehnološki stručnjaci kao što su: Microsoft, Oracle, Kaspersky, Samsung, Lenovo i drugi.

Prvi dan konferencije, u okviru panel diskusije, bit će govora o blockchainu i kriptovalutama i njihovom realnom ekonomskom uticaju. Eksperti iz te oblasti govoriće o svojim dosadašnjim iskustvima i predviđanjima ove tehnologije u budućnosti, te načinima prihvatanja ovog globalnog megatrenda.

Tech Hosted by LANACO će u pet dana biti mjesto susreta aktuelnih i ambicioznih IT stručnjaka, preduzetnika, vlasnika preduzeća, razvojnih menadžera i tehnoloških stručnjaka koji su zainteresovani za poboljšanje svog poslovanja kroz prihvatanje benefita digitalne transformacije.

Poslednji dan konferencije je posvećen predstavnicima akademske zajednice i studentima, gdje će se uz prisustvo profesora, asistenata, IT ekperata i mladih inovatora iz Bosne i Hercegovine, govoriti o savremenim trendovima u vremenu digitalne transformacije, najavili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'