Sport     | 15.10.2018. 11:21 |

Čolaković najavio podršku i pomoć u osnivanju streljačkih klubova u ZDK-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Streljački klub "Zavidovići" bio je domaćin 5. kola Federalne lige u gađanju serijskom vazdušnom puškom koje je održano u nedjelju.

Pored ekipe domaćina, učestvovalo je još 10 streljačkih klubova iz Federacije BiH -  SSK "Konjuh" Živinice, SSK "Target" Travnik, SSK "Bratstvo" Novi Travnik, SSK Doboj Jug, SSK Tešanj, SSK "Paljuge" Šije, SK "OSI" Maglaj, US "Kalin" Bugojno, GSSSK Ilidža i US "20. Juni" Visoko.

U kategorijama kadeti, juniori i seniori takmičilo se više od 160 takmičara.

Ministar za boračka pitanja ZDK-a Fahrudin Čolaković navodi da je Vlada ZDK-a preko svojih resornih ministarstava, Ministarstva za boračka pitanja i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, i dosad pomagala ovu vrstu sporta i nastavit će u narednom periodu još intenzivnije pomagati u nabavci opreme kako bi sportisti s područja tog kantona zadovoljili sve svjetske standarde.

Dodaje da je interes za ovu vrstu sporta kod mladih sve veći tako da se mora ići u korak s vremenom kako bi pratili zahtjeve mladih ljudi u ovim sredinama.

-Spremni smo pomoći i u osnivanju novih klubova u općinama u kojima klubovi ne postoje - kazao je Čolaković, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) L. A.

ZDK

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta