Stranačke aktivnosti     | 15.10.2018. 14:27 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka je podnijela krivičnu prijavu protiv Suada Arnautovića, člana Centralne izborne komisije BiH zbog počinjenih krivičnih djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i nesavjestan rad u službi iz odredaba Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Član Centralne izborne komisije Suad Arnautović je gostujući u emisiji „Kontekst“ na televiziji Al Džazira na pitanje voditelja da prokomentariše navode SDS-a o počinjenoj krađi tokom izbornog dana rekao: „Uobičajno je kod nas da u čaršiji kažu „ko o čemu, ta o poštenju“.

Smatramo da je ovim činom Suad Arnautović nesavjesno postupio u vršenju dužnosti službenog lica u Centralnoj izbornoj komisiji čime je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti jer je koristio jezik koji bi mogao podstaći na širenje nasilja i mržnje.

Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH time je izazvao nacionalnu netrpeljivost prema političkom subjektu koji u svom nazivu ima prefiks „srpska“ čime je posredno povrijedio biračko pravo desetina hiljada građana koji su na izborima ukazali povjerenje Srpskoj demokratskoj stranci.

Srpska demokratska stranka očekuje od članova Centralne izborne komisije da rade nepristrasno i u skladu sa Izbornim zakonom BiH a ne da diskredituju političke subjekte koristeći jezik mržnje i ulični rječnik.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'