Bosna i Hercegovina     | 15.10.2018. 15:48 |

Goražde: Potpisani ugovori o gradnji tri kuće

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. oktobra (FENA) - U Gradskoj upravi u Goraždu danas su potpisani ugovori s tri korisnika o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju kuća.

Oni su odabrani po osnovu javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica „Transfer za raseljena lica i povratnike“, a ugovore uime Grada Goražda sa korisnicima je potpisao pomoćnik gradnačelnika Enver Adžem.

On je pojasnio da je gradska uprava Goražda predložila određeni broj korisnika a da je nakon provedenih procedura Komisija izvršila odabir.

- Prije dva mjeseca potpisali smo šest ugovora tako da je ukupan broj njih u ovoj godini devet. Današnji ugovori su potpisani s ugroženim porodicama, gdje smo uspjeli riješiti vrlo težak problem i pomoći ovim porodicama. Zahvaljujemo Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica što nam izlazi u susret i naše zahtjeve uzima u obzir i dodjeljuje korisnicima pomoć u sanaciji njihovih kuća. Nadam se da će svi oni koji su se našli na bodovnoj listi u dogledno vrijeme ostvariti svoja prava za dodjelu građevinskog materijala - istakao je Adžem.

Prema njegovim riječima, gradska uprava nastojat će obezbijediti dodatna sredstva za sve što bude potrebno u okviru projekta jer, kako je istakao, postoji potpuna sanacija kuće, a negdje i djelimična.

Riječi zahvalnosti gradskoj upravi i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica uputila je Advija Đozo, jedna od korisnica.

- Moja borba za krov nad glavom je trajala pune dvije godine, uspjela sam dobiti krov nad glavom zahvaljujući gradonačelniku Ramoviću i gospodinu Adžemu, koji  se nisu oglušili na moju patnju i moju borbu. Ovom prilikom želim iskreno i srdačno zahvaliti i predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica što su nam dali krov nad glavom meni i mom bolesnom djetetu - istakla je Đozo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

U Goraždu i dalje negativan prirodni priraštaj  

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo