Bosna i Hercegovina     | 16.10.2018. 13:48 |

Savezi općina i gradova o pristupanju BiH Europskoj uniji - konferencija

FENA Cvita Kusić

BANJA LUKA, 16. listopada (FENA) - Konferencija na temu "Analiza utjecaja procesa pristupanja BiH Europskoj uniji na jedinice lokalne samouprave" održava se u utorak u Banjoj Luci u organizaciji Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOIGFBIH) i Saveza opština i gradova Republike Srpske (SOIGRS).

 Uz direktoricu federalnog Saveza Vesnu Travnjanin, konferenciji prisustvuju glavni tajnik i predsjednik SOIGRS-a Aco Pantić i Ljubiša Ćosić te predsjedavajući Skupštine SOIGFBiH-a Faris Hasanbegović.

 U uvodnom dijelu konferencije prisutnima su se obratili Mario Vignjević iz Veleposlanstva Švedske u Bosni i Hercegovini, Dimka Stantcheva Skeie u ime Veleposlanstva Švicarske u BiH, Srđan Cvjetić u ime Europske direkcije za integracije BiH, te Vjekoslav Čamer iz direkcije s razine Federacije BiH.

 Direktorica federalnoga Saveza Vesna Travnjanin kazala je u uvodu kako je pristupanje Europskoj uniji veoma bitno i za jedinice lokalne samouprave te kako će Savez ubuduće više pozornosti posvetiti praktičnome radu i uputama općinama i gradovima kako ostvariti ciljeve iz oblasti poboljšanja kvalitete života građana i zastupanja jedinica lokalne samouprave pri pristupanju Europskoj uniji, priopćio je SOIGFBIH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo