Bosna i Hercegovina     | 16.10.2018. 17:00 |

BPK - Priznanja Armanu Bešliji i Atletskom klubu Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16.oktobra (FENA) - Komisija za mlade Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na današnjoj sjednici dodjelila je priznanja najuspješnijem pojedincu i udruženju na području BPK u 2017. godini.

Odlukom komisije, najuspješnijim pojedincem proglašen je Arman Bešlija, član goraždanskog Teatra mladih, dok je priznanje za najuspješnije udruženje pripala Atletskom klubu Goražde.

Priznanja je uručila Edita Velić, predsjednica Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde koja je istakla da su svojim radom i aktivnostima oni doprinijeli afirmaciji i poboljšanju položaja mladih na području ovog kantona u prošloj godini.

- Dodjela priznanja najuspješnijem pojedincu i udruženju s područja BPK-a u skladu je sa poslovnikom te Kalendarom Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde. Ovu aktivnost provodimo svake godine kada Komisija za mlade raspisuje konkurs na koji svaki pojedinac i svako udruženje te pravno lice može nominirati osobe za dodjelu ovog priznanja. Komisija za mlade te nominacije pregleda i donosi odluku ko će biti nosilac tih priznanja - pojasnila je Velić. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana