Regija     | 17.10.2018. 08:24 |

Hrvatski novinar koji više od 40 dana štrajka glađu u teškom zdravstvenom stanju

FENA Ivana Banovic

 

ZAGREB, 17. listopada (FENA) - Zdravstveno stanje Domagoja Margetića, kontroverznog i nagrađivanog novinara iz Zagreba, koji već preko 40 dana štrajka glađu zbog pritisaka i prijetnji smrću kojima je, kako napominje, podložen kao i njegova obitelj, početkom ovog tjedna ušlo je u kritičnu fazu, prenose hrvatski mediji.

Kako su na društvenim mrežama izvijestili njegovi suradnici, u noći s ponedjeljka na utorak Margetiću je pozlilo te je u 41. dan štrajka ušao i iznimno teškim zdravstvenim okolnostima. 

"U trenutku kad je izgubio svijest, s njim su bili kolege i prijatelji. Došlo je do krvarenja debelog crijeva, ukočenosti desne strane glave, jakih bolova u bubrezima, a ponovno su ustanovljene i teškoće u radu srca. Intervenirao je tim hitne pomoći, više puta tijekom intervencije upozorili su Domagoja na njegovo izuzetno ozbiljno i kritično zdravstveno stanje, ali budući da je u tom trenutku bio pri punoj svijesti, potpisao je da odbija preporučenu hospitalizaciju, na čemu su liječnici više puta insistirali. Stav liječnika hitne pomoći bio je da Margetića treba hitno hospitalizirati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć. Margetićevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu utjecati na eventualno stvaranje uvjeta u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine", stoji u objavi njegovih prijatelja na Facebook profilu. 

 "Domagojevo stanje je vrlo ozbiljno i kritično, na što su upozorili i liječnici, te naglasili da, sve dok je pri punoj svijesti, nijedan liječnik ne smije poduzimati išta bez Domagojeve suglasnosti", doznaje se iz krugova bliskih novinaru Margetiću, piše Glas Istre. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Njemačke mašinovođe pokrenut će val štrajkova od četvrtka

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS ostaje pri svojim zahtjevima, najavljuju generalni štrajk

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo