Ekonomija     | 17.10.2018. 12:13 |

Jusko na bilateralnom sastanku s kineskim ministrom prometa Xiaopengom

FENA Saopćenje

BEOGRAD/SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Na marginama Trećeg sastanka ministara prometa Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, Kina - CEEC 16+1, delegacija Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Ismirom Juskom, održala je bilateralni sastanak sa delegacijom Ministarstva prometa Narodne Republike Kine, predvođenom kineskim ministrom prometa Lijom Xiaopengom.

Ministar  Li Xiaopeng ponovio je značaj potencijala kineskih investitora u mogućnostima infrastrukturnog povezivanja  Kine i zemalja CEI-a, u svim vidovima prometa, ali i IT sektoru, naglašavajući također kineske turističke potencijale u kontekstu pokrenutih aktivnosti između Kine i Bosne i Hercegovine na povezivanju u oblasti zračnog prometa.

Ministar Jusko je predstavio značaj infrastrukturnog povezivanja BiH sa Evropom, istakavši posebno značaj izgradnje autoceste na Koridoru 5-Cc kroz Bosnu i Hercegovinu, ali i strateška opredjeljenja te pokrenute i planirane aktivnosti Bosne i Hercegovine u svim vidovima prometa i IT sektoru koje se odnose na nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Delegacije su dogovorile intenziviranje svih pokrenutih aktivnosti u sljedećem periodu, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na Banjalučkoj berzi promet 204.221,23 KM

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Na SASE promet 5.883,42 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'