Bosna i Hercegovina     | 17.10.2018. 18:27 |

Ambasador Jugoslav Jovičić predao akreditivna pisma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Ambasador i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Jugoslav Jovičić predao je akreditivna pisma glavnom direktoru Ureda Ujedinjenih naroda u Beču Juriju Fedotovu i glavnom tajniku Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) Thomasu Gremingeru, te vršitelju dužnosti glavnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mikhailu Chudakovu.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisma, ambasador Jovičić je istakao predanost Bosne i Hercegovine jačanju multilateralne saradnje i djelovanju međunarodnih organizacija.

Zahvalio se na doprinosu i pomoći koju ove organizacije pružaju Bosni i Hercegovini, naročito u ispunjavanju njenih međunarodnih obaveza.

Izrazio je zadovoljstvo saradnjom koja se realizira putem potpore reformskim procesima, programima obuka, naučnih posjeta i ekspertnih misija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Sagovornici su uputili ambasadoru Jovičiću čestitke na imenovanju sa željama za uspjeh u radu i nastavak bliske suradnje sa Stalnom misijom Bosne i Hercegovine u Beču.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom