Regija     | 17.10.2018. 18:08 |

Podgorička policija spriječila pokušaj bombaškog napada

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 17. listopada (FENA) – Službenici Uprave policije MUP-a Podgorica spriječili su pokušaj bombaškog napada u Podgorici. Također, policija je uhitila tri osobe zbog sumnje da su imale namjeru da upotrebom bombe izvrše teško kazneno djelo.

Naime, službenici Odjeljenja sigurnosti Danilovgrad su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontolirali vozilo kojim je upravljao I.V. (38) iz Podgorice dok se na suvozačevom mjestu nalazio N.M. (36) iz Podgorice te su pregledom vozila pronašli ručnu bombu M – 75 s osiguračem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ove osobe imala namjeru da upotrebom bombe izvrše teško kazneno djelo u jednom naselju na području Podgorice u čemu su spriječena brzom reakcijom policije, navodi se danas na službenim stranicama MUP-a.

Daljim mjerama i radnjama, policijski službenici su došli do sumnje da je pronađena bomba, kupljena od D.B. (35) iz Plužina.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.V, N.M. i D.B. liše slobode i da se privedu uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana