Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 17.10.2018. 19:39 |

Interpol zaplijenio 55 tona droge u globalnoj operaciji

FENA Internet

PARIZ, 17. oktobra (FENA) - Interpol je saopćio u srijedu da je zaplijenio 55 tona različitih vrsta narkotika, a privedeno je 1.300 osumnjičenih u globalnoj koordiniranoj operaciji.

Policija je zaplijenila više od 35 tona kokaina, pet tona heroina, 15 tona kanabisa i 430.000 amfetamina.

- Tokom prve globalne inicijative, koja je istovremeno uključivala sve Interpolove regije u borbi protiv trgovine drogom, sigurnosni komunikacijski sistem organizacije je omogućavao učesnicama da usklade svoje akcije s policijom iz bilo kojeg dijela svijeta - navedeno je u saopćenju Interpola.

U operacija pod nazivom "Lionfish" također je otkrivena ilegalna laboratorija u privatnoj kući u Holandiji, sa kapacitetom da proizvede 700.000 ekstazi pilula.

Generalni sekretar Interpola Jurgen Stock istaknuo je da "operacija 'Lionfish' naglašava opseg izazova s kojim se suočava policija širom svijeta i potrebu koordiniranog pristupa pri rješavanju problema trgovne drogom", prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Slobode lišena osoba s Interpolove crvene potjernice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana