Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 12:01 |

U Sarajevu bazar 'Dobre volje' za pomoć u liječenju dječaka Emira Buze

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Udruženje Pomozi.ba  20. oktobra, od 10.00 do 16.00 sati, u Sarajevu organizira humanitarni bazar „Dobre volje“ u svrhu prikupljanja pomoći za liječenje dječaka Emira Buze.

Kako je saopćeno iz Pomozi.ba, ovaj bazar prvi put rade na zatvorenoj površini od 500m2, u njihovim prostorijama, na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, u naselju Čengić Vila.

Posjetioci će na bazaru moći pronaći razne interesantne stvari za sebe ili svoje najmilije, a organizatori su pripremili posuđe, igračke, odjeću, obuću, bijelu tehniku i razne druge korisne i zanimljive artikle po simboličnim cijenama, počevši već od 0,50 KM.

Devetogodišnji Emir Buza boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda. Bolest se može uspješno izliječiti, ali za liječenje su potrebna velika finansijska sredstva, koja porodica ne može sama osigurati. Dječak se trenutno nalazi na Klinici Acibadem u Turskoj i do sada je primio 11 kemoterapija, a neophodno je da ih primi još 55 - navode iz Pomozi.ba.

Dodaju da je prvobitni iznos liječenja bio 168.000 eura, ali zahvaljujući dobrim ljudima, dio sredstava je prikupljen u proteklih mjesec dana, te je za nastavak liječenja neophodno osigurati još 90.000 eura.

Pomozi.ba organizacija uključila se u akciju prikupljanja pomoći, te pored pomoći na bazaru, svi koji to žele mogu pozvati i jedinstveni humanitarni broj 17007 ili izvršiti donaciju na njihov žiro račun sa naznakom svrhe „Za Emira Buzu“.

- Pored toga što na bazaru možete kupiti razne stvari po simboličnim cijenama, također do subote možete donirati sve ono što imate u kući, i za šta smatrate da vam je višak, a što bi se moglo izložiti na bazaru i na taj način pomoći ovom dječaku – poručili su iz Pomozi.ba.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Udruženje Pomozi.ba danas organizira prvi ovogodišnji Humanitarni bazar

Pomozi.ba - Kamioni iz Egipta stigli u ratnu zonu, podijeljena pomoć Palestincima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo