Stranačke aktivnosti     | 18.10.2018. 13:23 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke Nade Planinčević istakao je da sve političke stranke u Republici Srpskoj imaju samo dva izbora - ili da se suprotstave autokratskom režimu Milorada Dodika ili da se podvuku pod njegove skute.

- Milorad Dodik nakon izbora smjenjuje direktore na osnovu toga kako su glasali, a ne zbog toga kako su radili. To je skandalozno i nečuveno, to je nedopustivo! Dodiku nikada nije padalo na pamet da preispita njihov rad, ali se zato, manirom diktatora, obračunava sa njihovim glasačkim pravom - istakao je Planinčević.

Predsjednik SNSD-a, dodao je Planinčević, na taj način želi da oslabi koalicione partnere i da ih podredi svojoj političkoj volji. Ukoliko stranke pristanu na takvu igru, istovremeno pristaju i na nezapamćeni oblik tiranije u Srpskoj.

- Dodik želi samo jedno, a to je da ništa osim njega i SNSD-a ne postoji i učiniće sve da to ostvari. Stranke koje mu se bez pitanja predaju ili prodaju moraju računati s time da će već sutra biti udavljene i da neće postojati. Osim, možda, na papiru - poručio je Planinčević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom