Ekonomija     | 18.10.2018. 14:19 |

Općina Centar raspisala Javni poziv za finansiranje biznisa mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO 18. oktobra (FENA) – Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, a pravo učešća imaju nezaposleni od 18 do 35 godina starosti, pojedinačno ili u grupi.

Uslov je i da imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, te da dostave poslovni plan pokretanja vlastitog biznisa iz svih oblasti, osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode).

Općina Centar će za uspješno ocijenjene biznis planove osigurati troškove registracije firme, dio ili u cijelosti troškove zakupnine poslovnog prostora u prvoj godini obavljanja djelatnosti, te dio ili u cijelosti trošak zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini obavljanja djelatnosti.

Javni poziv objavljen je u listu ''Oslobođenje'' i na web stranici Općine www:centar.ba (Konkursi i oglasi), i ostaje otvoren do 18. decembra. Sve dodatne informacije mogu se dobiti i u Službi za finansije i lokalni ekonomski razvoj Općine Centar.

Cilj projekta Općine Centar je omogućiti mladima pokretanje vlastitog biznisa, pobuditi poduzetnički duh i motivirati početnike i kreativne pojedince s inovativnim i provedivim poslovnim idejama.

Općina Centar jedna je od osam odabranih lokalnih zajednica u BiH koja sa Institutom za razvoj mladih KULT, uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, učestvuje u projektu u okviru Poduzetničkog fonda za mlade, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo