Bosna i Hercegovina     | 19.10.2018. 10:43 |

Novi stajski objekt za povratničku porodicu Omanović u Žepi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izgradilo je novi stajski objekt za potrebe domaćinstva porodice Omanović u povratničkoj zajednici u Žepi.

Himzo i Elma Omanović su povratnici u Žepu i sa svoje troje maloljetne djece žive, baveći se uzgojem stoke i zemljoradnjom. U mjesecu augustu stajski objekt koji su koristili se urušio, čime je bio ugrožen osnovni izvor njihovih prihoda, a samim time i cijelo ovo povratničko domaćinstvo.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, tada je reagirao ministar Edin Ramić, te je Ministarstvo kroz Sektor za razvojne projekte održivosti povratka kontaktiralo ovu porodicu, upoznalo se stanjem na terenu i pokrenulo proces izgradnje novog stajskog objekta.

Povodom završetka izgradnje objekta, ministar Ramić je kazao kako porodica Omanović zaslužuje podršku, posebno nakon ovakve nesreće sa štalom, jer je jedini način očuvanja povratničkih zajednica upravo u mladim ljudima koji su spremni da žive i rade na svojim imanjima.

Omanovići su zahvalili Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Edinu Ramiću na podršci, te iskazali opredijeljenje da rade i razvijaju svoje domaćinstvo u Žepi, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo