Sport     | 19.10.2018. 12:07 |

Zrinjski protiv Željezničar traži petu pobjedu u nizu

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 19. listopada (FENA) - Nakon reprezentativne stanke nogometno prvenstvo BiH nastavlja se ovoga vikenda, a najzanimljivije bi trebalo biti u Mostaru gdje Zrinjski ugošćuje Željezničar.

- Atmosfera i raspoloženje u momčadi su na visokom nivou i to mi daje određenu dozu optimizma. Vjerujem kako nećemo zakazati kada je u pitanju volja i zalaganje. Siguran sam da ćemo to pokazati na terenu i da ćemo od prve do zadnje minute htjeti pobjedu - kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, Slišković je upozorio kako je Željezničar zadnje tri godine bio glavni konkurent Zrinjskom u borbi za naslov prvaka, da sadašnja momčad ima kvalitetu i zaslužuje svaki respekt.

- Prije mjesec-dva igrali su veoma kvalitetno, osvajali su bodove, a sada su zapali u malu krizu. Uz kvalitetnog trenera kao što je Odović iz te krize mogu izaći, a ja se, naravno, nadam da to neće biti sutra protiv nas. U svakom slučaju, to je momčad koju ne možemo i ne smijemo podcijeniti - poručio je Slišković.

Uoči sutrašnjeg derbija Zrinjski ima četiri prvenstvene pobjede u nizu bez primljenog gola, dok je Željezničar nakon tri utakmice bez pobjede, prije stanke u prvenstvu, upisao domaću pobjedu nad Čelikom, i to s igračem manje na terenu.

Trenutno drugi Zrinjski i treći Željezničar gledaju u leđa vodećem Sarajevu, koje ima 2 boda više u odnosu na Mostarce, odnosno 5 bodova više u odnosu na gradskog rivala.

Slišković je dodao kako je reprezentativnu stanku iskoristio za regeneraciju igrača koju su nakon zgusnutog rasporeda na startu sezone pokazivali dosta znakova umora.

To je rezultiralo i s dosta ozljeda u redovima "Plemića", a zdravstveni bilten ni sada nije puno bolji.

Slišković je kazao kako će utakmicu protiv Željezničara zbog ozljeda propustiti Semir Pezer i Damir Šovšić, kao i Marko Perišić zbog crvenog kartona u posljednjem kolu protiv Goška.

U kadru neće biti niti napadača Dalibora Veselinovića i Amera Bekića, koji treniraju ali fizički nisu spremni za 90 minuta.

- Odlučili smo više ne forsirati igrače koji se vraćaju nakon ozljede. Novom kondicijskom treneru dali smo u ruke kompletnu brigu o igračima koji se u fazi oporavka i tek kada nam on kaže da su povratnici na sto posto priključit ćemo ih prvoj ekipi. Imali smo u zadnje vrijeme dosta slučajeva da prerano guramo na teren igrača koji se vraća nakon ozljede i da se njegova ozljeda odmah obnovi. Više to nećemo raditi - ustvrdio je trener Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski – Željezničar igra se u subotu na stadionu pod Bijelim brijegom, s početkom u 15 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Bivši reprezentativac Sjeverne Makedonije potpisao za Zrinjski

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo