Bosna i Hercegovina     | 19.10.2018. 14:16 |

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka posjetila SDA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka predvođenu predsjednikom Sulejmanom Ugljaninom, saopćila je SDA.

Genjac je goste upoznao o aktuelnoj političkoj situaciji, s posebnim osvrtom na rezultate održanih općih izbora u zemlji.

Ugljanin je čestitao na rezultatima koje je ostvarila Stranka demokatske akcije, posebno ističući važnost izbora Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH.

- Ovaj veliki uspjeh predstavlja radost za sve Bošnjake u svijetu koji se osjećaju dijelom jedinstvenog bošnjačkog nacionalnog korpusa, kao i za sve prijatelje jedinstvene, cjelovite Bosne i Hercegovine, buduće članice Evropske unije i NATO saveza - istaknuo je Ugljanin.

Genjac je čestitao Ugljaninu za dosadašnje rezultate Bošnjačkog nacionalnog vijeća te istaknuo potrebu ostvarivanja ideje o uspostavljanju bošnjačkog sabora koji bi činili predstavnici Bošnjaka izabrani u parlamente svih država regiona.

- Bošnjački sabor bi trebao biti mjesto usaglašavanja o najkrupnijim pitanjima u interesu svih Bošnjaka u regionu - kazao je Genjac.

Obraćajući se uime delegacije Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka, Sulejman Ugljanin je zahvalio za gostoprimstvo i za podršku koju Stranka demokratske akcije pruža Bošnjacima koji žive van BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom