Bosna i Hercegovina     | 19.10.2018. 14:10 |

Djeca iz Udruženja 'Leptir' iz Srebrenice uspješna na sportskim takmičenjima

FENA Kadira Šakić

 

SREBRENICA, 19. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić danas je organizirao prijem za članove Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir“ Srebrenica koja su ostvarila zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima u sportu.

Predsjednica Udruženja "Leptir“ Željka Katanić, koja je majka djevojke s posebnim potrebama, kaže da je njihova sportska sekcija učestovala na međunarodnim i državnim takmičenjima i ostvarili zapažene rezultate na entitetskom, državnom i međunarodnom nivou.

-Naredne godine idemo u Abu Dhabi na takmičenje. Ovo je prvi put da nas načelnik primi, a zahvalio je što općinu prezentujemo pozitivno - kazala je Katanić.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić istakao je da su ova djeca ostvarila izuzetne rezultate na takmičenjima, izrazivši nadu da će ubrzo jedno takvo takmičenje biti održano i u Srebrenici.

-Mi ćemo finansijski pomoći da se to održi. Kao zajednica moramo voditi računa o ovoj kategoriji građana Srebrenice, koji moraju biti ravnopravni i tretirani kao i ostali građani općine. Djeca s posebnim potrebama postigla su odlične rezultate i oni su ambasadori Srebrenice, jer šalju pozitivne priče iz našeg grada - poručio je Grujičić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'