Ekonomija     | 19.10.2018. 14:27 |

Bešlić na konferenciji foruma jadransko-jonskih komora, gradova i sveučilišta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. listopada (FENA) - Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sudjelovao je u Splitu na 1. zajedničkoj konferenciji foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta, priopćeno je u petak iz Gradske uprave Mostara.

Više od 400 sudionika iz osam zemalja okupilo je mreže civilnog društva na jadransko-jonskom području – Forum gospodarskih komora, Forum gradova te mrežu sveučilišta UniAdrion, a koje obuhvaćaju više od 120 tijela i institucija s tog područja.

Forum jadransko- jonskih gospodarskih komora su 2001. godine pokrenule i osnovale HGK Županijska komora Split i Gospodarska komora Ancone s ciljem zajedničkog promišljanja i unapređenja gospodarskog razvoja jadransko jonskog područja. Danas je to mreža od 46 gospodarskih komora iz osam zemalja jadransko- jonske regije – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije, a koje predstavljaju oko 1.800.000 tvrtki na jadransko- jonskom području.

Pokroviteljica konferencije u Splitu bila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo