Sport     | 20.10.2018. 19:42 |

Više od 400 mladih džudista na Međunarodnom kupu 'Una Bihać 2018'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 20. oktobra (FENA) - Judo klub Una iz Bihaća već sedmu godinu zaredom organizira Međunarodni kup „Una Bihać 2018“, na kojem učestvuju neki od najtalentovanijih džudista u Evropi. Ove godine, u sportskoj dvorani „Luke“ nadmetalo se više od 400 mladih džudista iz Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- U Bihaću smo ove godine organizirali tri takmičenja, prvenstvo Federacije BiH, Balkanski šampionat za kadete i sada Međunarodni kup „Una Bihać 2018“. Na tim turnirima, nastupilo je više od 2. 000 takmičara, pa sada zamislite kakva je to sportsko – turistička promocija našeg grada. Na kraju, uz stvaranje uspješnih mladih ljudi i sportista, to nam je i osnovni cilj - rekao je Fikret Bečić iz Judo kluba „Una“.

Dodao je kako je Međunarodni kup „Una Bihać“ već nekoliko godina uvršten u kalendare nekih od najboljih evropskih klubova, što je posebna satisfakcija za organizatore takmičenja u gradu na Uni.

Najuspješniji u ukupnom plasmanu bili su članovi mostarskog kluba „Hercegovac“. Drugo mjesto pripalo je mladim džudistima „Vogošće“, dok su takmičenje na trećem mjestu okončali članovi austrijskog „Creativa“ iz Graza. S obzirom da su najbrojniji, polaznici bihaćke škole judoa nisu uvršteni u kategoriju ekipnog poretka.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Judo prvenstvo BiH za djecu i kadete u Bihaću

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'