Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.10.2018. 20:12 |

Čavara sudjelovao u molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. listopada (FENA) - Osamnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Petnaesto hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih i redarstvenih snaga BiH upriličeno je danas na Bobovcu.


U Molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska, sudjelovao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, priopćeno je iz njegova ureda.

"Presretan sam da sam danas ponovno ovdje na oltaru Domovine, da smo u ovako prelijepom ambijentu i uz veliku nazočnost pripadnika Oružanih snaga i policije i svih nadbiskupa i biskupa molili za našu Domovinu, onakvu kakvu bi svi željeli da bude - zemlja za sretne narode i zaposlene stanovnike ove države i vjerujem da će i ovo biti poticaj svima onima koji žele BiH da bude ugodna domovina za sve", istaknuo je predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije.

Molitveni pohod započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle se u molitvenoj procesiji krenulo prema Bobovcu.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vojnim ordinarijem u BiH mons. Tomom Vukšićem koji je uputio prigodnu propovijed.

"Kao vjernici, željni slušati Isusovu riječ i željni susreta s njim pod misnim prilikama kruha i vina, slično smo se i mi jutros uspinjali na ovu zaravan, koja je skoro iste nadmorske visine kao Jeruzalem. Došli smo ovdje, da se sjećamo i da molimo. Stoga s ponosom podsjećamo, da su nekadašnji zakoniti vladari ove zemlje nosili ime Stjepan i Katarina. I svakomu razboritom dosta! Jer ta imena već sama po sebi nose bremenitu poruku, koju uopće nije potrebito tumačiti", istaknuo je biskup te dodao: "Činimo to rado i sa zahvalnošću, ponizno i u molitvi, otvoreni i s poštovanjem prema svakom drugom i drukčijem imenu, ali i odlučni u uvjerenju, da nam nitko ne bi smio ni pokušati, a kamoli stvarno nametati zaborav kao pravilo. Jer sjećanje je naša obveza prema istini i dug prema precima i vlastitoj prošlosti. A naše vršenje toga je dio neotuđive slobode".

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta