Bosna i Hercegovina     | 22.10.2018. 16:37 |

U toku pripremni radovi za projekt izgradnje dionice Goražde-Hranjen-Hrenovica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, koji je ujedno i član Odbora JP Autoceste FBiH za praćenje realizacije Projekta cestovnog povezivanja Goražde-Hranjen-Hrenovica i načelnik općine Pale u FBiH Asim Zec obišli su danas teren na području Hrenovice gdje se trenutno izvode radovi na izgradnji građevinskog kampa izvođača radova Euroasfalt d.o.o. Sarajevo.

Općina Pale u FBiH zaključila je sa ovim privrednim društvom ugovor o zakupu 19 dunuma zemljišta na lokalitetu Hrenovice za izradu građevinske baze i prilikom današnje posjete utvrđeno je da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

Zec je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su pripremni radovi u toku te da su njima radno angažovani resursi i stanovništvo ove lokalne zajednice, saopćeno je iz Vlade BPK-a Goražde.

Istakao je da je ova lokalna zajednica u smislu potrebnih saglasnosti u potpunosti posvećena ovom projektu i da do sada djeluje u najkraćim rokovima, što će kao metod rada biti prisutno i u narednom periodu.

Premijer Oković je konstatovao da je ugovor za izgradnju tunela "Hranjen“ postao efektivan i da aktivnosti prate utvrđeni dinamički plan.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Preminuo dugogodišnji načelnik Općine Pale u FBiH Asim Zec

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo