Kultura     | 23.10.2018. 12:06 |

Šantićeve večeri poezije: Izložba dokumentarne građe Zlatka Serdarevića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. listopada (FENA) - U sklopu ovogodišnjih 99. Šantićevih večeri poezije koje se odvijaju u znaku dvostrukog jubileja, 150. godišnjici rođenja pjesnika Alekse Šantića i 50. godišnjici osnivanja nagrade koja nosi njegovo ime, bit će otvorena izložba dokumentarne građe autora Zlatka Serdarevića.

Izložba će biti otvorena u petak, 26. listopada, u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Riječ je o građi obima 400 faksimila eksponata kao što plakati, pozivnice, afiše, katalozi, novinski isječci, fotografije i slična građa, preko koje se može pratiti kontinuitet kulturnih programa koje su priređivane za života pjesnika, počevši od 1920. godine, i posthumno sve do današnjih dana.

Ovom su postavkom obilježene svečane akademije pjesniku u počast, predavanja, večeri poezije, znanstveni skupovi, koncerti, kazališne predstave, te programi povodom obilježavanja godišnjica  rođenja i smrti.

- Nedvojbeno je da su u svakom društvenom sustavu organizatori programa nastojali potvrditi veličinu i snagu Aleksinog djela i time potvrditi univerzalnost njegove poezije – istaknuo je autor postavke novinar Zlatko Serdarević.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom