Bosna i Hercegovina     | 23.10.2018. 12:15 |

U Livnu sastanak o kulturi socijalnog dijaloga

FENA Saopćenje

LIVNO, 23. listopada (FENA) - U organizaciji Centra za građansku suradnju Livno, Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava i švedskog sindikata IF Metall, u srijedu, 24. listopada, u hotelu Park u Livnu, s početkom u 11 sati održat će se sastanak na temu "Kultura socijalnog dijaloga - Iskustva švedskog sindikata IF Metall i mogućnost primjene u Bosni i Hercegovini".

Kao sudionici najavljeni su predstavnici sindikata Hercegbosanske, Unsko-sanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, Biljana Škrbić iz Sektora za međunarodnu suradnju Saveza sindikata RS-a i predstavnici drugih nevladinih organizacija.

Uvodničari na ovom sastanku bit će Jasmin Ćosić i Branka Šarenac Cvijetić iz švedskog sindikata IF Metall, predsjednica Samostalnog sindikata šumarstva, prerade drveta i papira BiH Lejla Ćatić te potpredsjednik Saveza sindikata RS-a za privredne sindikate Tane Peulić.

Kako je izjavila Zulka Baljak iz Centra za građansku suradnju Livno, švedski IF Metall podržava rad Centra za građansku suradnju i Koalicije od 2012. godine, i ovo je peti zajednički sastanak sa švedskim sindikalcima.

Po njezinim riječima, ovaj sindikat švedske industrije danas broji 325 000 članova od čega je gotovo četvrtina žena, čime je IF Metall treće najveće žensko udruženje u sindikalnim organizacijama.

Sindikalna organizacija IF Metall raspodijeljena je preko čitave Švedske i ima 36 grana po regijama. Jedna od glavnih smjernica djelovanja jeste da imaju punu podršku svoga članstva i pružaju punu podršku za sve svoje članove, zatim organiziraju redovite edukacije svoga članstva, pružaju kompletnu pravnu pomoć i sve druge vrste pomoći radnicima koje su besplatne.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom