Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje

U okviru regionalnog projekta "Razvoj praktičnih politika" SDP Bosne i Hercegovine, Demokratska stranka, Socijaldemokratski savez Makedonije i SDP Crne Gore započinju kampanje promocije prijedloga javnih politika. Prijedlozi javnih politika nastali su u komunikaciji sa građanima i stručnom javnošću u oblasti populacione politike i daju odgovore na aktuelna pitanja sve češćeg odlaska mladih, ujednačavanja naknada porodiljama, kao i mjerama podrške ženama i porodici. 

Kampanja počinje razgovorom sa građanima i podjelom promotivnog materijala istovremeno u Beogradu, Skoplju, Sarajevu i Podgorici u srijedu, 24. oktobra u 12 sati kao dio zajedničkog socijaldemokratskog odgovora na stanje u našim društvima. 

Pozivamo građane i predstavnike medija da nam se pridruže u srijedu, 24. oktobra u 12 sati na Trgu oslobođenja u Sarajevu kako bi zajedno ukazali na probleme neadekvatno regulisanih porodiljskih naknada. 

Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija se suočavaju sa zabrinjavajućim demografskim problemima. Socijaldemokratske stranke ovih zemalja stoga predlažu aktivne razvojne populacione politike za unapređenje života ljudi i izgradnju miroljubivih društava okrenutih djeci i mladima. 

Ovaj projekat se sprovodi od februara 2018. godine pod pokroviteljstvom sestrinske Laburističke stranke i Westminster fondacije za demokratiju iz Velike Britanije. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.