Svijet     | 23.10.2018. 16:30 |

Dijelovi Khashoggijevog tijela pronađeni u bašti saudijskog konzula u Istanbulu

FENA Internet

ISTANBUL, 23. oktobra (FENA) - Dijelovi tijela ubijenog novinara Jamala Khashoggija pronađeni su, saopćili su izvori Sky Newsa, koji su dodali da je tijelo novinara "iskasapljeno" i da je njegovo lice "unakaženo". 

Bez fotografskih dokaza koji bi podržali tvrdnje izvora Sky Newsa, jezive fotografije nepotvrđenih dijelova tijela - navodno  Khashoggijevih - pojavile su se u arapskim medijima.

Tvrdnje izvora Sky Newsa potvrđuju izjavu Doğu Perinçeka, čelnika turske ljevičarske stranke Vatan, od ponedjeljka navečer. Perinçek je izjavio za tursku televiziju da su dijelovi Khashoggijevog tijela pronađeni u bunaru vrta saudijskog konzula i dodao da će predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas pojasniti te nalaze.

Vijest Sky Newsa je uslijedila nakon što je Erdogan zatražio od saudijskih zvaničnika da otkriju gdje se nalaze Khashoggijevi posmrtni ostaci jer je saudijska vlada priznala da je Khashoggi ubijen, iako je navela da se to desilo "u tučnjavi" sa zvaničnicima unutar zgrade konzulata u Istanbulu.

Govoreći u turskom parlamentu, Erdogan je izjavio da "dokazi koje smo do sada prikupili ukazuju da je Jamal Khashoggi lišen života u okrutnom i zločinačkom ubistvu" koje je unaprijed planirala saudijska vlada.

Turski zvaničnici od početka tvrde da je Khashoggi mučen, ubijen i da mu je tijelo raskomadano u konzulatu, naglašavajući da posjeduju audio snimke posljednjih minuta Khashoggijevog života. Sudeći po Erdoganu, pojedinci koje je Saudijska Arabija imenovala kao osumnjičene za ubistvo isti su kao i oni koje je imenovala turska istraga, prenosi RT.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Policija u Srbiji i dalje bezuspješno traga za tijelom ubijene djevojčice

U zapaljenoj kući kod Slavonskog Broda pronađeno tijelo

Ljudmila Navaljnaja traži sudskim putem da joj se preda tijelo sina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'