Bosna i Hercegovina     | 24.10.2018. 16:57 |

Predstavljene prve bh. figurice PEZ-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Prve bosanskohercegovačke figurice PEZ-a predstavljene su danas u Sarajevu, a namijenjene su ljubiteljima fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo.

- Drago nam je da smo uspjeli ostvariti saradnju s brendom kao što je PEZ. Vođeni našim sloganom 'Od malena za sva vremena' htjeli smo napraviti nešto što će obradovati mališane, ali i starije - kazala je direktorica marketinga FK Sarajevo Anela Potura.

Marketing menadžer FK Željezničar Emir Dobrača također je izrazio zadovoljstvo da je klub postao član porodice PEZ, a najviše, naglašava, raduje činjenica da će najmlađi navijači imati novu figuricu s plavim bojama na njoj.

U povodu predstavljanja figurica otvorena je i jednodnevna izložba kolekcionara PEZ figurica i drugih PEZ proizvoda.

Najveći kolekcionar iz BiH Suvad Lelo je kazao da je najstarija figurica iz njegove kolekcije Pluton s oznakom države "V" - (Jugoslavija) proizvedena tokom 60-tih godina, a pohvalio se i figuricom Mickey Mousa iz 1970. godine. 

Proizvodnja PEZ-a za bh. tržište rezultat je saradnje kompanija PEZ i Spanish market koja traje deset godina, a na današnjem predstavljanju je navedeno da bh. potrošači u prosjeku godišnje kupe 200.000 figurica, te oko četiri miliona bombonica, saopćili su organizatori predstavaljanja novih PEZ figurica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vrijednost PEZ figurica ne prepoznaju svi, profesor Lelo ih ima na hiljade

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli