Bosna i Hercegovina     | 25.10.2018. 14:13 |

Crnadak i Van der Auweraert razgovarali o stanju u oblasti migracija u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA)  Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH (IOM) i subregionalnim koordinatorom za zapadni Balkan Peterom Van der Auweraertom o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini.

Ministar Crnadak je naglasio da svi nivoi vlasti treba zajednički da nađu rješenje za probleme u vezi sa smještajem migranata koji se nalaze u BiH.

Zahvalio je IOM-u za angažman i pomoć institucijama BiH, vezano za prevazilaženje situacije s kojom se BiH suočava kada je riječ o  migrantima.

- Šef Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peter Van der Auweraert informirao je ministra Crnatka o aktualnoj situaciji u vezi sa migrantima i izbjeglicama u BiH, s fokusom djelovanja ključnih aktera na terenu.

Pozvao je ministra Crnatka na međuvladinu konferenciju u Marakešu, 10. decembra ove godine. Na tom skupu očekuje se usvajanje 'Globalnog kompakta za uređene i sigurne migracije', sporazuma koji obuhvaća sve dimenzije međunarodne migracije, usuglašenog od članica Ujedinjenih nacija - saopćio je Ured za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'