Društvo

FENA uspostavila suradnju s azerbejdžanskom novinskom agencijom AZERTAC (VIDEO)

Saopćenje

BAKU, 27. oktobra (FENA) – Direktor Federalne novinske agencije (FENA) Elmir Huremović i predsjedavajući Odbora Azerbejdžanske državne novinske agencije (AZERTAC) Aslan Aslanov potpisali su danas u Bakuu Memorandum o razumijevanju kojim se najavljuje intenzivna suradnja između dvije novinske agencije.

Memorandum predviđa razmjenu i korištenje vijesti i drugih proizvoda FENA-e i AZERTAC-a, uključujući multimedijalne sadržaje. Planirane su i uzajamne posjete, kao i treninzi za uposlenike i druge profesionalne aktivnosti.

- Uspostavljanje saradnje između FENA-e i azerbejdžanske državne novinske agencije AZERTAC je od velikog značaja, ne samo za FENA-u, već i za Bosnu i Hercegovinu. Dogovorena je razmjena vijesti između agencija, tako da će naši sadržaji, prije svega multimedijalni servis koji postaje naš najjači brand, dobiti puno veći auditorij. Azerbejdžan je bogata zemlja. Vjerujem da će vijesti FENA-e iz Bosne i Hercegovine ohrabriti investitore iz ove prijateljske zemlje i pomoći da se ojača saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan - istakao je direktor FENA-e Elmir Huremović.

Potpisivanje memoranduma s AZERTAC-om nastavak je kontinuiranog jačanja prisustva FENA-e u globalnom medijskom prostoru kao vodeće novinske agencije u BiH.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) L.A.