Servisne informacije     | 29.10.2018. 13:52 |

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima B. Gradiška i Hadžin Potok

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Hadžin Potok. 

Danas (29.10.) do 17 sati zbog radova u Hrvatskoj, obustavlja se saobraćaj u trajanju od 20 do 30 minuta na graničnom prijelazu Ivanica-Gornji Brgat. 

Granični prijelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor. 

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog učestalih lokalnih padavina kolovoz je mokar na pojedinim dionicama, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. U južnim i zapadnim krajevima upozorava se i na učestale jake udare vjetra. 

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao  i na  magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. 

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo