Bosna i Hercegovina     | 30.10.2018. 13:12 |

Predložen pritvor za osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom dvojice policajaca

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) - Tužiteljstvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora osobi inicijala T. S. zbog postojanja sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, te da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je za Fenu glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić.

Radi se o osobi koja je privedena u ponedjeljak u prostorije Tužiteljstva, te joj je određeno 24-satno zadržavanje.

Kako mediji prenose, radi se o Srećku Trifkoviću, čije je privođenje u prostorije Kantonalnog tužiteljstva potvrdila njegova advokatica Tatjana Savić. Advokatica Savić, koja Trifkovića zastupa u predmetu “Volan” pred Sudom BiH, izjavila je u ponedjeljak da je ovo drugi put da njenog klijenta privode, te da je prvi put privođen na samom početku istrage o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca, nakon čega je pušten.

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova KS (MUPKS) su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Tužiteljstva KS, saslušali i ispitali oko 50 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a KS.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u petak rano ujutro u pucnjavi ubijen policajac kantonalnog MUP-a Sarajevo Adis Šehović (46), dok je drugi policajac Davor Vujinović (43) preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Na policajce, koji su bili u službenom vozilu, vatru su otvorile, zasada, nepoznate osobe koje su pokušale ukrasti automobil "golf 6".

U opsežnu policijsku potragu za počiniteljima ovog gnusnog zločina uključene su gotovo sve policijske agencije, uključujući MUPKS, MUPRS, FUP, SIPA-u i GPBiH, uz asistenciju  OSA-e BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Eurozastupnici zatražili neovisnu istragu o "izbornoj krađi" u Srbiji

Pokrenuta istraga požara u Johannesburgu u kome je poginulo 77 osoba

Policija istražuje tko je odbacio pano s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo