Sport     | 31.10.2018. 10:39 |

Košarkaši Sparsa i Zrinjskog danas igraju mečeve 6. kola ABA lige 2

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Košarkaši Sparsa i Zrinjskog danas igraju mečeve 6. kola ABA 2 lige.

Sparsi u Sarajevu dočekuju ekipu Vršca, posljednjeplasiranu ekipu takmičenja protiv koje će pokušati upisati petu ovosezonsku pobjedu i potvrditi odličnu formu u kojoj je sarajevski kolektiv započeo novu sezonu međunarodnog ali i domaćeg takmičenja. 

Trener Sparsa Marko Trbić upozorio je na jučerašnjoj konferenciji za medije da pozicija na tabeli ne prikazuje realan odnos snaga ova dva tima.

- Raduje me što smo pokazali da možemo parirati protivnicima u ovom takmičenju, ali kada je u pitanju ekipa Vršca mislim da stanje na tabeli ne prikazuje odnos snaga ova dva tima. Siguran sam da bez maksimalnog pristupa i odgovorne igre nećemo moći lako doći do pobjede – izjavio je Trbić.

Utakmica Spars - Vršac će biti odigrana u 18 sati u sportskoj dvorani "Grbavica". 

Ekipa Zrinjskog ne može se pohvaliti dobrim početkom nove košarkaške sezone. Zrinjski je prošlog vikenda u derbiju prvenstva BiH na svom terenu izgubio od Sparsa, dok je u ABA ligi 2 na učinku od pobjede i četiri poraza. 

Mostarci su prvu pobjedu u ABA ligi ostvarili u prošlom kolu protiv MZT-a iz Skoplja, a danas će na gostovanju ekipi Borca iz Čačka pokušati vezati dvije pobjede.

- Borac je favorit u svojoj dvorani mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Imali smo dosta problema sa ozljedama, nadam se da ćemo nastupiti u punom sastavu - izjavio je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić. 

Utakmica Borac - Zrinjski će biti odigrana u 20 sati u dvorani "Borac" u Čačku. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo