Svijet     | 31.10.2018. 16:13 |

Ured istanbulskog tužioca - Khashoggi je pri ulasku u konzulat ugušen

FENA Internet

ISTANBUL, 31. oktobra (FENA) - Ured glavnog istanbulskog tužioca saopćio je u srijedu da je novinar Jamal Khashoggi  ugušen čim je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra i da je njegovo tijelo raskomadano. 

U saopćenju se također navodi da nikakvi konkretni rezultati nisu postignuti u razgovorima glavnog istanbulskog tužioca Irfana Fidana  s državnim saudijskim tužiocem Saudom al-Mojebom, u ovoj sedmici.

Al Mojeb je dovršio  istragu u Turskoj i otputovao je iz Istanbula nakon što je održao trodnevne razgovore s turskim zvaničnicima o ubistvu Khashoggija, javila je turska televizijska stanica NTV.

Al-Mojeb je proveo istragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je Khashoggi ubijen ovog mjeseca, te je održao sastanke s turskim državnim tužiocem i obavještajnim zvaničnicima.

Ubistvo Khashoggija -  kolumniste Washington Posta i kritičara saudijskog  princa Mohammeda bin Salmana - izazvalo je zgražanje širom svijeta i eskaliralo je krizu u vodećem svjetskom izvozniku nafte.

Khashoggi je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra i od tada nije viđen. Njegovo tijelo nije pronađeno.

Saudijska Arabija priznala je da je  Khashoggi ubijen u neuspjelom pokušaju prisilnog vraćanja u kraljevstvo, prenosi Reuters.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu

Ubistvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao

Tužilaštvo TK otkrilo identitet ubijene žene u Lipnici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu